Ονομάζομαι Μαρία Τσέργα και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών», του τμήματος της Ιατρικής σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και του Play Therapy International (PTI). Ειδικεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης (ΕΣΥΘΕΠΑΣ) και στην Παιγνιοθεραπεία στην Play Therapy Greece (PTGr). 

Το 2018 πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών χορηγώντας ψυχομετρικά τεστ για τη διάγνωση παιδιών και εφήβων με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Από το 2020  έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Δομές φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων υποστηρίζοντας εφήβους με σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας, κακοποιημένους εφήβους, θύματα πολέμου κ.α., αλλά και σε Ξενώνες φιλοξενίας αστέγων. 

Έχω παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών και βιωματικών σεμιναρίων σχετικά με τη διάγνωση, πρόληψη, παρέμβαση και ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με τη συμβουλευτική γονέων και την ψυχοθεραπεία ζεύγους, καθώς και σεμινάρια για παιδιά με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες.

Έχω δραστηριοποιηθεί εθελοντικά σε οργανισμούς όπως «Η Κιβωτός του Κόσμου» και «Οι Γιατροί του Κόσμου», ενώ τα τελευταία τρία χρόνια είμαι ενεργή εθελόντρια στο «Κάνε – Μια – Ευχή Ελλάδος» συνεισφέροντας στην εκπλήρωση ευχών, παιδιών που νοσούν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Η αγάπη μου για τα παιδιά, το τελευταίο διάστημα, έχει συμβάλει και στην ενασχόλησή μου με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών για αξιοποίησή τους καθαρά για θεραπευτικούς σκοπούς στα πλαίσια των ατομικών συνεδριών. 

Αναλαμβάνω ατομικές συνεδρίες παιγνιοθεραπείας με παιδιά και εφήβους, οικογενειακή συμβουλευτική, συμβουλευτική γονέων, ατομικές ψυχοθεραπείες εφήβων και ενηλίκων με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη, την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.